Carrière

Handelaren

Je hebt je afstudeerdatum in het vizier en je oriënteert je op je eerste baan als aandelenhandelaar. Je zoekt naar de passende vacature, bijvoorbeeld bij Flow Traders, Optiver, Da Vinci, Better Options of Accent Circonflexe Groupe. Waarom zouden deze kantoren jou aannemen, heb jij het in je om een succesvolle handelaar te worden? Bij Accent neem je als handelaar zelfstandig de beslissing om te handelen in een aandeel. Ook als anderen er anders over denken heb je zelf die vrijheid. Handelaren handelen veel op drukke dagen, weinig op stille dagen, en heel soms niet als er geen kansen zijn. Naarmate je meer ervaring hebt kun je in steeds meer producten en grotere aantallen handelen. Je begint natuurlijk bescheiden als junior, maar na je opleiding tel je meteen mee. Je krijgt een vrije rol, waarin je direct verantwoordelijk bent voor de beslissingen die je neemt. Je discussieert over kansen en risico’s met je collega’s, maar uiteindelijk ben jíj degene die de beslissingen neemt op basis van je eigen ideeën. Kansen en ideeën kunnen ontstaan uit de beweging van de markt, maar ook uit een mening over een specifiek aandeel. Het nieuws volgen en interpreteren behoort tot één van je belangrijkste taken. Wat betekent het nieuws nu eigenlijk? Hoe reageren andere investeerders hierop? Hoe kan ik hier winst maken ? Als je handelt heeft jouw mening direct invloed op de aandelenkoersen die real-time wereldwijd over de schermen gaan.

Interview Angelo

Waar kom je vandaan?
Arnhem

Wat is het meest gebruikelijke carrièrepad om aandelenhandelaar te worden?
Er is geen vast carrièrepad om beurshandelaar te worden. Bij Accent werken handelaren met verschillende achtergrond. Persoonlijk heb ik International Finance gestudeerd en heb ik mijn Master degree in Australië behaald. Mijn studie hield zich vooral bezig met aandelen, opties, investerings investeringsstrategieën en risico management. Tijdens mijn studie heb ik ook geëxperimenteerd met beleggen. Sinds april 2005 werk ik als aandelenhandelaar bij Accent.

Hoe ziet je gemiddelde werkdag eruit?
’s Morgens pak ik de trein naar Utrecht. Ik neem een kop koffie en lees het nieuws. Ongeveer kwart over acht kom ik op kantoor en bereid ik mij voor op de opening van de beurs. Ik praat wat met collega’s, lees mijn email en probeer zoveel mogelijk informatie in mij op te nemen die ik uit databases zoals Bloomberg en Thomson Reuters haal. Van 09:00 tot 17:30 zijn de beurzen geopend en zijn wij bezig met handelen. Op rustige momenten gaan we zo nu en dan naar buiten voor een wandeling.

Wat is je favoriete fonds en waarom?
Ik heb niet echt een specifiek favoriet fonds. Het voordeel is dat we bij Accent elk fonds mogen handelen dat we willen. Dit houdt in dat in de aandelen waar veel nieuws over is ook het meeste wordt gehandeld.

Wat gaat er door je heen als je de eerste trade op een dag doet?
‘s Ochtends om 09:00 gaat er veel adrenaline door je lichaam omdat er juist veel gebeurt vlak na de opening. Wanneer je je eerste trade goed hebt, geeft je dat een kick. Voor de rest gaat er niet zoveel door me heen.

Wat zijn belangrijke eigenschappen van een handelaar?
  • Initiatief
  • Geduld
  • Lef
  • In staat zijn om snel een beslissing te nemen


Hoe ga je om met winst en verlies?
Ik wil altijd winnen, maar er zitten ook dagen met verlies tussen. Dit is erg belangrijk wanneer je beurshandelaar bent. Het is het beste om te handelen zonder emotie, wat niet altijd even makkelijk is. Ik denk dat mensen die het beste omgaan met hun gevoelens ook in staat zijn om de beste resultaten te behalen op de lange termijn.

Hoe is de sfeer bij Accent?
Fantastisch! Beleggen gaat samen met verschillende emoties wat betekent dat er veel gelachen en gescholden wordt. Elke dag is anders.

Heb je een goed advies voor een startende handelaar?
Heb lef en toon initiatief. Uiteindelijk zul je alles zelf moeten leren. Je kunt zoveel boeken lezen als je wilt, maar dit zal niet voldoende zijn om een succesvolle handelaar te worden. Gewoon doen!

IT Professionals

Accent Pointe is geregistreerd als een aparte onderneming. Desondanks werken wij nauw samen met handelaren en risicomanagers van onze partners om zo de beste software aan te kunnen bieden. Accent Pointe heeft inmiddels al meer dan 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van handelssoftware. Van software programma’s ter ondersteuning voor de derivaten handel in Amsterdam tot de nieuwste geavanceerde handelssoftware die ons in staat stelt om te handelen in aandelen en derivaten wereldwijd. De hoge eisen van onze businesspartners en de dynamische omgeving waarin onze business zich afspeelt hebben in ons in staat gesteld om de meest tijds-afhankelijke en robuuste software te ontwikkelen. Door middel van een systematische aanpak zijn we in staat om problemen aan te pakken en deze op te lossen op de juiste manier. Het ontwikkelen van handelssoftware is een uitdagende baan in een snel bewegende omgeving. Waar niet alleen de juiste vakkennis voor nodig is, maar ook kennis van communicatieprotocols en verschillende omgevingen. Bij het ontwikkelen van handelssoftware, zijn de robuustheid en real-time performance van het systeem net zo belangrijk als de gebruikersvriendelijkheid ervan. Men moet een zeer getalenteerde ontwikkelaar zijn met daarnaast goede analytische skills en gevoel voor detail om in staat te zijn alle facetten van het systeem te kunnen begrijpen en verder te ontwikkelen. Wanneer je toetreedt tot ons team zijn wij bereid om te investeren in je ontwikkeling en je de benodigde kennis bij te brengen van onze software. Kennis van de financiële markten is op voorhand niet een vereiste. Dit zullen wij je namelijk bijbrengen tijdens je training. Je kunt verwachten dat je bij ons in een vriendelijke en relaxte werkomgeving terecht komt binnen een international team in hartje Amsterdam.