Historie

Accent is opgericht in 1992. In de beginjaren was Accent voornamelijk actief als market maker op de optiebeurs van Amsterdam. Door het succes begon Accent al in de beginjaren gestaag te groeien. Rond de eeuwwisseling werd het open-outcry systeem van de optievloer vervangen door de schermenhandel. Het gevolg was dat Accent meer kansen zag in de aandelenhandel. Momenteel is Accent uitgegroeid tot een bedrijf waar de kernactiviteit de aandelenhandel is. Naast de aandelenhandel wordt er ook nog steeds gehandeld in opties, futures en andere derivaten. Accent Pointe B.V. is eind jaren negentig opgericht en heeft een belangrijke rol gespeeld in het succes van het hele bedrijf. Het eerste handelsproduct van Accent Pointe was een programma ontworpen voor het invoeren van optieposities en het doorgronden van de daarbij horende risico’s (de zogenaamde Grieken). Uiteraard volgde Accent de steeds verdergaande automatisering van de beurs. Van de eerste handheld computer met elektronisch oog op de optievloer tot een hoogontwikkeld programma dat in staat is automatisch quotes af te geven voor verschillende optiestrategieën. Momenteel is Accent Pointe een volwassen en zelfstandig onderdeel van de Accent Circonflexe Groupe.

Organisatie

Accent Circonflexe Groupe bestaat uit de volgende dochterondernemingen: Accent Grave, Accent Tonique, Accent Aigu en Accent Pointe (Software ontwikkeling).

De handelsondernemingen verdienen hun geld met de handel voor eigen rekening in aandelen, opties en futures, voornamelijk op de Europese beurzen. Accent Pointe ontwikkelt handelssoftware.

Al onze collega’s zijn enthousiaste medewerkers met een professionele werkhouding. Dit stelt ons in staat om een vlakke organisatie te behouden, wat bijdraagt tot een aangename werksfeer. Het is voor ons belangrijk dat iedereen met plezier naar zijn werk komt en goed in zijn vel zit. Wij hebben dan ook geen dresscode, iedereen kan dragen wat hij of zij wil.En de wekelijkse rekenborrel is voor veel collega’s het moment om in een gezellige kroeg in Amsterdam of Utrecht nog eens even de marktontwikkelingen “stevig” te analyseren”.